Van ontwerp tot fiets

 

De tijd dat fietsen er allemaal hetzelfde uitzagen ligt lang achter ons. Fietsen is fashion en dat weten we bij Minerva als de beste. Volg hier de weg van tekentafel naar showroom en neem een kijkje in de keuken van Minerva! 

1. Ontwerp

Een ruwe schets is het vertrekpunt voor elke nieuwe fiets. Wat zijn de nieuwe trends in de fietswereld? Wat beweegt op modevlak? Welke kleuren zijn succesvol? Wat zijn reacties en verwachtingen van onze dealers en klanten? De antwoorden zijn een bron van inspiratie bij het ontwerp van elke nieuwe fiets.

2. Prototyping

Op basis van deze eerste ontwerpen en in samenspraak met onze ingenieurs, worden de eerste frames geassembleerd. Deze testframes worden onderworpen aan een hele reeks testen op vermoeidheid en impact (tot over 1 miljoen bewegingen). Zo bieden wij u maximale veiligheid én kwaliteit.

3. Productie & assemblage

Na goedkeuring van het prototype, komt de nieuwe fiets echt tot leven. Minerva kiest resoluut voor kwaliteit voor elk onderdeel. Hiervoor werken we samen met de beste Europese leveranciers. Daarbovenop gebeurt de assemblage 100% in Belgisch Limburg. Op de slogan ‘dit is Belgisch’ zijn we dan ook terecht trots.

4. Verkoop & service

Uw Minerva fiets? Die koopt u bij een erkende Minerva dealer. Als fietsenfabrikant selecteren wij onze dealers met uiterste zorg. Zo bent u zeker van persoonlijk advies en een perfecte service, zowel bij de aankoop van uw fiets als het onderhoud.